Damla   13-10-2020 Saat 19:27
#1
Malzemeler
– 1 demet semizotu
– 1 kuru soğan
– 1 kapya biberi
– 2 kaşık bulgur
– ½ kaşık biber salçası
– Tuz
– Zeytinyağı

Yapılışı
Öncelikle semizotunun topraklı olan kök kısmını kesin. Daha sonra bol su ile yıkayın. Saplarını, yapraklarına göre daha ince bir şekilde doğrayın. Tencerede ısıttığınız zeytinyağının üzerine küp küp doğranmış soğanları atıp kavurduktan sonra yine küp küp doğranmış kaypa biberini ekleyin. Daha sonra salçasını da ekleyip hafifi bir su ile erimesine yardımcı olabilirsiniz. Salçanın ardından semizotunu ekleyin. Biraz sönünce bulgurunu da ekleyin. Kısık ateşte kendi suyuyla biraz piştikten sonra 1 çay bardağı kadar su ilave edin. Semizotunun sap kısımları yumuşayınca pişmiştik. Yoğurt ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
İfadeleri İptal Et?
  

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi