Limon   29-09-2020 Saat 19:50
#1
Çikolatalı Krokanlı Pasta Tarifi
-1 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı kabartma Tozu
-1 yemek kaşığı kakao
-3 yumurta (orta boy)
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt

Krokan:
-0,5 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Krema:
-0,5 çay bardağı toz şeker
-1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
-1 paket vanilinli pasta kreması
-50 gr yumuşak margarin

Ganaj:
-0,5 su bardağı krema
-100 gr kuvertür

Süslemek için:
-40 g bitter çikolata

Hamurun hazırlanışı ve pişirme
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt ve un karışımını ilave edip orta devirde 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarıp enlemesine üçe kesin.

Krokanın hazırlanışı
Toz şekeri geniş çelik bir tavaya alın ve kısık ateşte hiç karıştırmadan eritin. Bal rengi olduğunda cevizleri ekleyin, ocaktan alın ve karıştırın. Bekletmeden pişirme kağıdı üzerine ince yayın ve soğumaya bırakın.

Kremanın hazırlanışı ve şekillendirme
Yarım çay bardağı toz şekeri metal bir kaba alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda üzerine yarım su bardağı süt ekleyin. Sertleşen şekeri eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Çırpma kabına alın, üzerine kalan soğuk sütü ilave edin ve buzdolabında 15 dakika bekletin.

Donan cevizli krokanı bıçak yardımı ile küçük parçalar haline getirin. Kestiğiniz keklerin ilk katını servis tabağına alın. 1,5 su bardağı karamelli soğuk süt ve margarini çırpma kabına alın. Üzerine pasta kremasını boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremadan bir miktar alıp servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Üzerine krokanların yarısını serpin ve ikinci kat keki koyun. Bir miktar krema sürüp kalan krokanı serpin. Üzerine üçüncü kat keki kapatın ve krema ile kaplayın. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

Ganajın hazırlanışı
Kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, bekletmeden kuvertürü ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında bekletin.

Süsleme ve servis
Pastayı buzdolabından çıkarıp üzerine ganajı dökün. Çikolata ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Damla   05-10-2020 Saat 13:53
#2
güzele benziyor yapmak gerekiyor teşekkürler
İfadeleri İptal Et?
  

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi