Bu siteyi düzgün çalıştırmak için JavaScript'i etkinleştirmeniz gerekir.

JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.

You need to enable JavaScript to run this app.


Facebook Github Google

Konu Bilgileri
KATEGORİ ADI Hikayeler
KONU SAHİBİ
şenol
KONUDAKİ CEVAP SAYISI
0
GÖRÜNTÜLEME SAYISI
470

Yorum Yaz 
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dervişin Duası (Dini Hikayeler)

#1
Dervişin Duası - Dini Hikayeler

Camide zengin bir adamla bir derviş yan yana namaz kılıyorlardı.

Birbirlerine olan yakınlıklarından dolayı ne okuduklarını ve ne dua ettiklerini duyuyorlardı. Derviş namazdan sonra ellerini açtı ;”Ya Rabbi! Karnım çok aç beni şu yemek ve şu tatlılarla Rızıklandır ” diye dua etti.

Dervişin duası nı duyan zengin adam, içinden şöyle geçirdi, Bana duyurmak için sesli dua ediyor. Böyle yapmaktansa doğrudan gelip para isteseydi verirdim. Şimdi ona bir şey vermem. Zengin adam böyle düşünürken derviş caminin bir kenarına çekilmiş ve uykuya dalmıştı. Az sonra camiye elinde tepsiyle bir adam geldi. Doğruca uyuyan dervişin yanına giderek dervişi uyandırdı ve elindeki tepsiyi derviş verdi. Derviş tepsinin üzerini açtı. Zengin adam geriden bu hadiseyi takip ediyordu. Tepside dervişin az önce duada istediği yiyecekler vardı. Derviş yemekleri yedikten sonra tepsinin üzerini örterek adama geri verdi .

Bu işe hayret eden zengin adam merakla yemekleri getiren kişiye yaklaştı

”Arkadaş sen kimsin”

”Ben hamallık yapan biriyim.”

” Bu adamı tanıyor musun?”

”Hayır”

”Bu yemekleri kim gönderdi”

” Kimse göndermedi, ben getirdim”

”Peki, tanımıyorsun da niye getirdin?”

Anlatayım

-Ben fakir biriyim Hamallık yaparak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Yükünü taşıdığım zengin biri bana fazlaca para vermişti. Hazır elime geçmişken eşimin ve çocuklarımın istediği yiyecekleri yapmak için gereken malzemeleri alıp eve gittim. Eşim yemekleri yaparken ben uyuya kalmışım. Rüyamda Peygamber Efendimizi (s.a.v.) gördüm.

Bana buyurdular ki ; ”Şu camide bir veli var. Onun canı bu yiyecekleri istedi. O yemeği ona götür. Yiyebildiği kadar yesin. Kalanını da siz yiyin. Allah (c.c.) size bereket verir. Bunu yaparsan senin cennete girmene ben kefil olurum”

Uyanır uyanmaz hemen tepsiyi buraya getirdim Gerisini siz de gördünüz”

Zengin adam ibretlik bu durum karşısında hayretler içinde kaldı ve hamala sordu:

”Bu yemekler için ne kadar masraf ettin”

”O zamanın parasına göre bir şeyler söyler Şu kadar para, Sana yaptığın masrafın on mislini vereyim, bana kazandığın sevabın bir kısmını ver ”

”Olmaz”

”Yirmi mislini vereyim”

”Olmaz”

”Elli mislini yok… Yok Yüz mislini vereyim”

”Boşuna uğraşma. Ne verirsen ver yine de vermem. Bunun karşılığında Peygamber Efendimiz (s.a.v.) benim cennete girmeme kefil oldu. Bütün dünyayı versen yine de vermem. Eğer senin bu sevaptan nasibin olsaydı, bu iş sana nasip olurdu. Baksana, yan yana namaz Kılmışsınız Ama Senin Paran Nasip Olmamış.”
Forum İmzasıUzun zaman oldu anlamlı bir anlamı anlandırmanın anlamını yaşamayalı.
Cevapla
Yorum Yaz 


[-]
Hızlı Cevap / Sende Bi' Şeyler De!
Konu
Bu mesaj için cevabınızı buraya yazınız.

İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Kölenin Dört Duası Damla 0 350 31-03-2022 Saat 21:59
Son Yorum: Damla
Hz. Mevlana'nın Susması Dini Hikaye Damla 1 586 29-09-2021 Saat 20:19
Son Yorum: uzman
Halifenin Gömleği Dini Hikaye BegonviL 0 505 11-12-2020 Saat 20:57
Son Yorum: BegonviL
Şeytan Ile Oduncunun Döğüşü Dini Hikaye Joker’s Grin 0 553 25-10-2020 Saat 17:51
Son Yorum: Joker’s Grin


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

ForumTeams
ForumTeams
Genel Forum Sitesi, Güncel Forumlar, Bilgisayar, Yazılım, Donanım, Windows, Linux, macOS, Ücretsiz Program İndir, Ip Tv, Türk Tarihi, Dünya Tarihi, Kültür, Sanat, Rap Müzik, Wordpress, MyBB, Vbulletin, SEO, Astroloji, Burçlar, Sağlık, Exxen