KrALiÇe   09-10-2022 Saat 09:54
#1
Kadayıf Pilavı

=Malzemeler=

Süre:50 dk - 4 Kişilik

- 200 gr. kadayıf
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı badem
- 1 çorba kaşığı izmir üzümü
- 100 gr. margarin
- 1/2 tavuk göğsü
- 1 soğan rendesi
- 2.5 su bardağı pirinç
- 50 gr. badem
- Tuztarçın
- 1 çay kaşığı safran
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 bardak tavuk suyu
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 kahve fincanı sıvıyağ

=hazırlanışı=

Soğanı sıvıyağda kavurun. Pirinç tuz şeker tavuk suyu ekleyerek pişirin. Tavuğu haşlayın. Kadayıfın üzerine margarini dökerek iyice yoğurun. Bir tencereyi yağlayarak tabanına ve kenarına kadayıfı yapıştırıp elinizde sıkıştırın. Kadayıfın üzerine tavuk etlerini didikleyip dizin.

Pilavı soğuttuktan sonra tarçın ilave ederek karıştırın ve tavuğun üzerine ekleyin. Sırayla bademi kuş üzümünü safranı yerleştirerek tüm malzemeleri sıkıştırın.

Hazırladığınız kadayıflı pilavı 200C ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekletin. Piştikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın
İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.
İfadeleri İptal Et?
Konu ile Alakalı Benzer Konular
Yorumlar 2
Okunma 108
29-09-2023 Saat 15:01
Son Yorum Yazar: BegonviL
Yorumlar 1
Okunma 107
15-04-2023 Saat 11:07
Son Yorum Yazar: Damla
Yorumlar 1
Okunma 138
16-12-2022 Saat 21:53
Son Yorum Yazar: Damla
Yorumlar 2
Okunma 187
15-10-2022 Saat 13:17
Son Yorum Yazar: Damla
Yorumlar 0
Okunma 127
09-10-2022 Saat 09:53
Son Yorum Yazar: KrALiÇe
  

Sosyal Ağlarda paylaş


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi