Bu siteyi düzgün çalıştırmak için JavaScript'i etkinleştirmeniz gerekir.

JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.

You need to enable JavaScript to run this app.


Konu Bilgileri
KATEGORİ ADI Yemek Tarifleri
KONU SAHİBİ
Limon
KONUDAKİ CEVAP SAYISI
1
GÖRÜNTÜLEME SAYISI
566

Yorum Yaz 
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Köy Ekmeği Yapılışı

#1
Köy Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 g sert ekmeklik beyaz buğday unu

  • 330 ml su

  • 6 g ekşi maya (Ya da 6 g kuru maya)

  • 8 gram deniz tuzu (10 ml suda eritilmiş)
Köy Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Unu yoğurma kabına alın. Ekşi mayanın içine suyun yarısını boşaltıp mayayı iyice karıştırdıktan sonra unun içine boşaltarak hamuru yoğurmaya başlayın. Kalan suyu kuru yerlere dikkatlice dökerek hamuru toplam 5-10 dakika kadar daha yoğurun. Nemli bezle üzerini kapatın ve 1 saat dinlenmeye bırakın.

  • Suyun içinde erittiğiniz tuzu hamurun üstüne dökün, elinizle hamuru alttan üste doğru katlayarak güzelce yoğurun ve 30- 40 dakika dinlendirin.

  • Ellerinizi ıslatıp hamuru yukarı doğru esneterek 4 tarafından katlayın ve bu işlemi 30-40 dakika arayla 3-4 kez daha tekrarlayın. Sıcak havalarda 30 dakika arayla 3 katlama yeterli olacaktır

  • Hamuru hafif unlanmış tahtaya alarak fazla germeden beze yapın. Bezle veya geniş bir kapakla kapatıp 30 dakika dinlendirin.

  • Bir ekmek sepetinin içine bir bez serin ve bir süzek yardımıyla bezin her tarafına güzelce un eleyin.

  • Hamuru hafif unlanmış tahtaya ters çevirip kenarlardan ortasına doğru düzgün ve gergin bir şekilde katlayarak yuvarlayın.

  • Hazırladığımız sepete düzgün tarafı altta kalacak şekilde yerleştirin. üstünü, kenarlarını hafif unlayın ve hamura değmeyecek şekilde poşete geçirip 15- 30 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabında kalma süresi mevsim sıcaklığına göre değişmekle birlikte en az 8-12 saat kadar olmalıdır.

  • Fırını, ekmeğinizi pişireceğiniz kapaklı döküm tencereyle birlikte 240 derece sıcaklıkta 30 dakika ısıtın.

  • Sepetteki hamuru buzdolabından çıkartın ve üstünü hafifçe unlayarak yağlı kağıda yapışmasına engel olun. Hamurun üstüne yağlı kağıt kapatıp ters çevirin ve hızlı bir şekilde istediğiniz deseni verin. Daha sonra hamuru sıcak tencereye alarak 30 dakika süreyle fırında pişirin. Daha sonra üstünün kızarması için kapağını açarak 15-20 dakika daha pişirin. 10 Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Bul
Cevapla
#2
Teşekkürler köy ekmeğini her zaman sevmişimdir. tadı başka oluyur.
Bul
Cevapla
Yorum Yaz 


[-]
Hızlı Cevap / Sende Bi' Şeyler De!
Konu
Bu mesaj için cevabınızı buraya yazınız.

İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Enginarlı Kuru Fasulye Pilaki Yapılışı Damla 0 405 13-10-2020 Saat 19:29
Son Yorum: Damla
Fransız Ratatouille Tarifi - Ratatouille Yapılışı Damla 0 445 10-10-2020 Saat 11:51
Son Yorum: Damla
Şekersiz Mozaik Pasta Yapılışı Limon 0 391 29-09-2020 Saat 19:56
Son Yorum: Limon
Evde Limonata Yapılışı Limon 0 442 12-08-2020 Saat 15:55
Son Yorum: Limon


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

ForumTeams
ForumTeams
Genel Forum Sitesi, Güncel Forumlar, Bilgisayar, Yazılım, Donanım, Windows, Linux, macOS, Ücretsiz Program İndir, Ip Tv, Türk Tarihi, Dünya Tarihi, Kültür, Sanat, Rap Müzik, Wordpress, MyBB, Vbulletin, SEO, Astroloji, Burçlar, Sağlık, Exxen