Facebook Github Google

BegonviL   07-04-2022 Saat 19:34
#1
KAÇ KİŞİLİK 6 

HAZIRLAMA

SÜRESİ 25 dakika

PİŞİRME SÜRESİ 20 dakika

Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 1su bardağıhaşlanmış nohut
  • 2yemek kaşığıkırık pirinç
  • 1,5su bardağısüzme yoğurt
  • 2yemek kaşığıun
  • 1/2adetlimonun suyu
  • 6su bardağısu

Köftesi için:
  • 200gramköftelik kıyma
  • 1adetkuru soğan
  • 1çay kaşığıtuz
  • 1çay kaşığıkarabiber

Köfteleri kızartmak için:
  • 2,5yemek kaşığıtereyağı

Üzeri için:
  • 2tatlı kaşığıkuru nane

Lebeniye Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Nohutları haşlamadan önce en az 8 saat boyunca suda bekletin.

Lebeniye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencereye 2 yemek kaşığı pirinci yıkayarak alın ve üstüne 1 su bardağı kadar su ekleyip, yumuşayana dek haşlayın.
  2. Köfteleri hazırlamak için; bir kaba kıymayı alın ve üzerine 1 adet kuru soğan rendeleyin. Tuz ve karabiber de ilave edip, güzelce yoğurun.
  3. Ardından nohut büyüklüğünde olacak şekilde köfteleri elinizle yuvarlayarak şekillendirin.
  4. Pişen pirinçlerin üzerine 4-5 su bardağı daha su ilave edin. Haşlanmış nohutları da ekleyip, kaynamaya bırakın.
  5. Başka bir kasede; yoğurdu,unu, limon suyunu ve yaklaşık yarım su bardağı kadar suyu ekleyip güzelce çırpın.
  6. Tencerede kaynayan yoğurt-pirinç karışımdan bir 1 su bardağı kadar su alıp, yoğurtlu karışıma ilave edin ve güzelce çırpın.
  7. Hazırladığınız yoğurtlu karışım yani yoğurtlu terbiye, ılıklaştıktan sonra, ocakta kaynayan nohut-pirinç karışımına azar, azar ilave edin. Tuzunu da ilave edip, çorbayı kaynamaya bırakın.
  8. Geniş bir tavada tereyağını eritin ve köfteleri kızartın. Köfteler kızardıktan sonra üstlerine 2 tatlı kaşığı naneyi de ekleyip biraz kızdırın.
  9. Servis esnasında, çorbayı kaseye alın ve üstlerine naneli, köfteli yağı gezdirerek servis edin
İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.
İfadeleri İptal Et?
  

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi