Bu siteyi düzgün çalıştırmak için JavaScript'i etkinleştirmeniz gerekir.

JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.

You need to enable JavaScript to run this app.


Konu Bilgileri
KATEGORİ ADI Araç Arızaları ve Çözüm Önerileri
KONU SAHİBİ
Joker’s Grin
KONUDAKİ CEVAP SAYISI
0
GÖRÜNTÜLEME SAYISI
223

Yorum Yaz 
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lpg Gösterge Işıkları Çalışmıyor

#1
Döküman 
Karbüratörlü ve sıralı sistemlerde LPG göstergesi arızası belli başlı bir kaç sebepten meydana gelir. Bu sebepler aşağıda maddeler arasında sıralanmıştır.

A: LPG Şamandıra Arızası

LPG şamandırası veya şamandıra topu arızalı ise tank içindeki kolda sabit olarak takılı kalma sorunu meydana gelir.LPG şamandıra kolu belirli bir seviyede sabit kaldığı için LPG sensör camına manyetik alan etksi oluşturamaz ve sensör camındaki ibre hareket edemez. Bu sebepten gaz doluykende boşkende düğmedeki yakıt sevyesi değişmez sabit olarak depo boş yada dolu sinyali verir. LPG şamandırasını yenileyerek veya tamir ettirerek bu sorun çözülebilir.

B: Sensör Camı Arızası

LPG sensör camı arızası zaman içinde şamandıra havalandırma hortumlarından aldığı toz ve nem sayesinde meydana gelir.LPG sensör camı arızasının tespiti oldukça basit şekilde anlaşılabilir. Örneğin şamandıraya bağlı sensör camını tutan iki küçük vidayı tornavida ile sökerek dışarı aldıktan sonra sensör camının arkasına tornavidayı yatsıyarak sağa sola hareket ettirdiğimizde camın ön kısmındaki ibre oynamıyorsa sensör camı arızalı demektir. Bu gibi durumlarda sensör camını değişmemiz gerekir.

C: Sensör Kablosu Arızası

LPG düğmesi ve şamandıra arasında bağlı olan kabloya sensör kablosu denir.Sensör kablosunun görevi şamandıra sensöründen aldığı sinyali düğmeye iletmektir. Kablo arızası genelde aracın altını sürttürmeden dolayı koparak şamandıra ile düğme arasındaki iletişimi keser bu sebepten dolayı LPG düğmesi yakıt miktarını göstermez .

D: LPG anahtarı arızası

LPG anahtarı arızası genelde yüksek ve düşük akımdan dolayı meydana gelir. Gaz düğmesi arıza yaptığında değişmesi gerekir.
Bul
Cevapla
Yorum Yaz 


[-]
Hızlı Cevap / Sende Bi' Şeyler De!
Konu
Bu mesaj için cevabınızı buraya yazınız.

İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Sabahları Gazda Çalışmıyor Joker’s Grin 1 321 11-08-2024 Saat 14:01
Son Yorum: ktsaat
LPG Gösterge Işıkları Çalışmıyorsa Nedenleri şenol 0 495 11-11-2020 Saat 18:50
Son Yorum: şenol


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

ForumTeams
ForumTeams
Genel Forum Sitesi, Güncel Forumlar, Bilgisayar, Yazılım, Donanım, Windows, Linux, macOS, Ücretsiz Program İndir, Ip Tv, Türk Tarihi, Dünya Tarihi, Kültür, Sanat, Rap Müzik, Wordpress, MyBB, Vbulletin, SEO, Astroloji, Burçlar, Sağlık, Exxen