Damla   13-10-2020 Saat 19:31
#1
[Resim: pastirmali-humus_4x3_1648-880x660.jpg]

Pastırmalı Humus Malzemeleri
2 buçuk su bardağı haşlanmış nohut
3 dilim çemensiz pastırma
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı tahin
1 tane limon suyu
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su

Pastırmalı Humus Nasıl Yapılır?
Bir tencerede ayıklanmış nohutların üzerini geçecek kadar suda yumuşayana kadar haşlıyoruz. Suyunu süzdürdüğümüz haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek ayıklıyoruz.

2 diş ezilmiş sarımsak, 2.5 su bardağı haşlanmış nohut, yarım çay bardağı tahin, 1 tane limon suyu, yarım çay bardağı su, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığı tuzu mutfak robotu ya da blender yardımıyla krema kıvamını alana kadar karıştırıyoruz. Humus karışımını bir güveç kabına aktarıyoruz. Üzerine 3 dilim çemensiz pastırmayı ortadan bölerek koyuyoruz. Üzerlerine yarım yemek kaşığı tereyağını minik minik ilave ediyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pastırmalar kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…
İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.
İfadeleri İptal Et?
  

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi