Damla   27-11-2021 Saat 15:16
#1
"ADIM 1

Kuşbaşı tavuk eti, Teremyağ ve bademleri 6-7 dakika kavuruyoruz.

ADIM 2

Daha sonra 15 dakika kadar sıcak suda bekletip süzülmüş ve soğuk sudan geçirilmiş pirinçleri ilave ediyoruz. Sıcak su, karabiber, fıstık ve tuzu da ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.

ADIM 3

Kare şeklindeki milföy hamurlarını birleştirerek unla açıp Teremyağ ile yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına yerleştiriyoruz.

ADIM 4

Pilavı hamurun üzerine yayıp üzerini kaşığın tersiyle düzeltiyoruz.

ADIM 5

Üstteki hamurun üzerine 1 yumurtanın sarısını sürüyoruz. 150 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika hamur iyice pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz."

kaynak: bizim tarifler
BegonviL   28-11-2021 Saat 10:23
#2
Teşekkürler bayram ve yılbaşı sofralarımızı uzun yıllardır şenlendiren perde pilavı..
İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.
İfadeleri İptal Et?
  

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi