Damla   21-03-2021 Saat 19:51
#1
Pöç Çorbası Tarifi

[Resim: 5e942dd42269a20bf4b85500.jpg]

Sivas'ta dananın kuyruk sokumundan yapılan ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen pöç yemeği..


Yapımı için malzemeler


4 parça pöç
8 su bardağı su
1 baş sarımsak
Tuz

Pöç çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Pöç parçalarını düdüklü tencereye yerleştirin.

Üzerine 8 su bardağı su ekleyip kapağı kapalı halde haşlamaya başlayın.

Etler 1 saat haşlandıktan sonra kapağı açıp tuzu ilave edin.

Kapağını kapatıp yeniden 1,5 saat kadar haşlayın.

Etler iyice yumuşayınca suyun içinden alıp yağlarını ayıklayın, etlerini didikleyin.

Etleri yeniden et suyuna ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Sarımsağı ezip çorbanıza tenceredeyken ya da servis aşamasında ilave edin.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun...


İfadeleri İptal Et?
  

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi