Bu siteyi düzgün çalıştırmak için JavaScript'i etkinleştirmeniz gerekir.

JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.

You need to enable JavaScript to run this app.


Konu Bilgileri
KATEGORİ ADI Python
KONU SAHİBİ
şenol
KONUDAKİ CEVAP SAYISI
2
GÖRÜNTÜLEME SAYISI
594

Yorum Yaz 
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Python İle Neler Yapılabilir?

#1
Döküman 
[Resim: python-logo.png]

Python İle Neler Yapılabilir?
Python, gün geçtikçe daha da çok kullanılmaya başlandı. Aslında, her yerdedir. Herhangi bir yazılımcıya sorun, size öğrenmesinin kolay olduğunu ve genellikle iş için doğru araç olduğunu söyleyeceklerdir.

Python Programlama dili, veri bilimcileri ve yeni başlayanlar arasında da oldukça popülerdir. Bu size yakın gelecekte ne kadar yaygın olacağı konusunda bir fikir verebilir. Python, son derece mantıklı ve öğrenmesi kolay olduğu için en çok kullanılan ilk 5 programlama dillerinden biridir.

Ayrıca, Anaconda gibi kurulum programları, çeşitli işletim sistemleri ile bazı şaşırtıcı şeyler yapabilir. Python, büyük topluluk tarafından çalıştırılan kitaplık (NumPy, Pandas, SciPy, vb.) ile temiz ve basit bir sözdizimi olmanın ek avantajına sahiptir.

Bu, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli kişilerim, en iyi programcılardan kolayca bulunabilecek ve açık kaynaklı olduğu için herkes tarafından kullanılabilecek milyonlarca kod satırına erişebilecekleri anlamına gelir. Peki Python ile yapabileceğiniz bazı harika şeyler nelerdir?

1. Web Geliştirme
Python, Nesne Yönelimli bir dil olduğundan, yeni başlayan herkes Nesne yönelimli programlama kavramını bu dil ile daha çabuk kavrayacaktır . Daha deneyimli yazılımcılar, bunu Makine Öğrenimi algoritmaları ve analizinin yanı sıra Büyük Veri araştırması ve analitiği için kullanabilecek .

Web geliştirme söz konusu olduğunda , Django ve Pyramid gibi çalışmak için bir sürü seçeneğiniz olduğu için harika bir seçenek . Böylece bunalmış hissetmeden sıfırdan harika bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Flask ve Bottle gibi mikro çerçevelerden de yararlanabilirsiniz.

Django CMS ve Plone gibi sistemlerle gelişmiş içerik yönetimi de mümkündür. Ayrıca Python'un standart kitaplığı ve web çerçeveleri HTML, XML ve JSON gibi çeşitli internet protokollerini destekler.

2. Bilimsel ve Sayısal Hesaplama
Veri analitiği temel olarak bilimsel ve sayısal hesaplama kapsamına girer. Bunun içinde bir şeyler inşa etmek için matematik, mühendislik ve bilim için SciPy'den yararlanabilirsiniz. Pandalar aynı zamanda bir veri analizi ve modelleme kütüphanesidir, bu nedenle veri bilimi içinde Python ile ilgili çok şey oluyor.

Bir çalışma oturumunu düzenlemeniz ve yeniden kodlamanız gerekiyorsa, güçlü bir etkileşimli kabuk olan IPython'u kullanabilirsiniz. Ayrıca paralel hesaplama ve görselleştirmeyi de destekler.

3.Gelişmiş İşlevsellik Sağlar
İşlev dekoratörleri, mevcut işlevlerin işlevselliğini geliştirmenize izin verdikleri için Python'da oldukça düzenlidir. Dolayısıyla bu, hem web geliştirme hem de veri analizine çevrilebilir.

4. Makine Öğrenimi
Parmak izi tanımlamaları bulma, stokları tahmin etme ve spam algılama gibi harika şeylerin tümü ML ile elde edilebilir. Yazılımcılar, bunu desteklemek için Scikit-learn, Tensorflow ve Theano gibi Python modüllerinden yararlanarak bunu ayarlayabilir. Ayrıca Python, kendin yap projeleri için harikadır.

5. Tarayıcı Web Uygulama Otomasyonu
Python'u, tarayıcınızı sosyal medya gönderileri yapacak şekilde otomatikleştirmek gibi harika şeyler yapmak için de kullanabilirsiniz. Bu, Python kaynak koduyla Selenium kullanılarak yapılabilir.

6. Robotik Kodlama
Python, bir Raspberry Pi'yi bir robotun beyni olarak işlev görecek şekilde kodlamak için kullanılabilir. Bunu yaparak robotun çevresine tepki vermesini ve birden fazla eylem gerçekleştirmesini sağlayabilirsiniz.

Bu programlama dilinin mümkün kıldığı bu altı harika şey, onunla yapabileceklerinizin sadece küçük bir kısmı. Python'un son 3.6 sürümü, asyncio modülünde (artık şaşırtıcı derecede kararlı bir API ile geçici değildir), biçimlendirilmiş dize değişmezlerinde ve bir dosya sistemi yolu protokolünün eklenmesinde yeni özelliklere sahiptir.

Ayrıca, yeni JIT derleyicisi olan python kitaplıkları, stok yorumlayıcısını güçlendirerek CPython'u hızlandırmaya yardımcı olur. Bu, CoreCLR projesinden (Microsoft) bir JIT API ile elde edilir.

Dil, veri bilimi alanında da hızla gelişiyor. Python ekosistemi artık veri bilimi araçlarıyla dolu, dolayısıyla şu anda yapılmakta olan birçok veri bilimi işi Python gibi açık kaynaklı araçlarla yapılıyor.

Öğrenmesi kolay olduğu için, Python'un veri bilimi araçlarını öğrenen ve kullanan programcı olmayanların büyüyen bir kesimi de var. Bu, ortalama Python kullanıcısının tüm dinamiğini değiştirir.
Forum İmzasıUzun zaman oldu anlamlı bir anlamı anlandırmanın anlamını yaşamayalı.
Cevapla
#2
Güzel bir içerik.. Teşekkürler

Web uygulamaları
Masaüstü programlar
Mobil uygulamalar
Raspberry Pie
Oyun geliştirme
Tarayıcı otomatizasyonu
Görüntü işleme
Makine öğrenmesi
Büyük veri
Yapay zeka
Bul
Cevapla
#3
Python ile üretebileceğimiz şeyler TAM ANLAMIYLA SINIRSIZ.

Yapay zekadan, görüntü işlemeye, veri biliminden, otomasyon yazılımlarına bir sürü uygulama alanı var.

Emeğinize sağlık.
Bul
Cevapla
Yorum Yaz 


[-]
Hızlı Cevap / Sende Bi' Şeyler De!
Konu
Bu mesaj için cevabınızı buraya yazınız.

İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Python Koşullu İşlemler Kurgu 0 96 11-03-2025 Saat 19:09
Son Yorum: Kurgu
Python Döngüler Kurgu 1 138 09-03-2025 Saat 14:23
Son Yorum:
Python Modüller Kurgu 1 159 11-02-2025 Saat 17:38
Son Yorum: uzman
Python Fonksiyonlar Kurgu 0 111 02-02-2025 Saat 21:47
Son Yorum: Kurgu
Python Alan Hesaplayıcı Mango 1 131 30-12-2024 Saat 16:49
Son Yorum: Kurgu


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

ForumTeams
ForumTeams
Genel Forum Sitesi, Güncel Forumlar, Bilgisayar, Yazılım, Donanım, Windows, Linux, macOS, Ücretsiz Program İndir, Ip Tv, Türk Tarihi, Dünya Tarihi, Kültür, Sanat, Rap Müzik, Wordpress, MyBB, Vbulletin, SEO, Astroloji, Burçlar, Sağlık, Exxen