Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.


Konu Bilgileri
KATEGORİ ADI Sosyal Medya
KONU SAHİBİ
şenol
KONUDAKİ CEVAP SAYISI
0
GÖRÜNTÜLEME SAYISI
633

Yorum Yaz 
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sosyal Medya Yasası Yürürlüğe Girdi

#1
Sosyal medya yasası yürürlüğe girdi
Geçtiğimiz aylarda açıklanan ve Twitter, Facebook, Instagram gibi Sosyal medya platformlarının Türkiye’de bir temsilcilik açmasını zorunlu kılan sosyal medya yasası, bugün itibarıyla resmi olarak yürürlüğe girdi. Yeni yasayla birlikte unutulma hakkı da resmen gelmiş oldu.

Sosyal ağ sağlayıcılara Türkiye'de temsilcilik açma zorunluluğu getiren sosyal medya yasası bugün yürürlüğe girdi. Buna göre, temsilcilik açmayan sağlayıcılara kademeli olarak yaptırım uygulanacak.

Sosyal medya yasası bugün yürürlüğe girdi. Yasaya göre, 1 milyondan fazla kullanıcısı olan Twitter, Facebook, Instagram gibi şirketler Türkiye'de temsilcilik açacak.  Temsilcilik açmayanlara, para cezasından reklam yasağına uzanan ve bant daraltılması ile sonuçlanabilecek kademeli yaptırımlar uygulanacak

Sosyal ağ sağlayıcılara Türkiye'de temsilcilik açma zorunluluğu getiren sosyal medya yasası bugün yürürlüğe girdi. Buna göre, temsilcilik açmayan sağlayıcılara kademeli olarak yaptırım uygulanacak.

Sosyal medya yasası bugün yürürlüğe girdi. Yasaya göre, 1 milyondan fazla kullanıcısı olan Twitter, Facebook, Instagram gibi şirketler Türkiye'de temsilcilik açacak.  Temsilcilik açmayanlara, para cezasından reklam yasağına uzanan ve bant daraltılması ile sonuçlanabilecek kademeli yaptırımlar uygulanacak.

Kişilik hakları ihlal edildiğini belirtenler içeriğin kaldırılması ya da erişimin engellenmesi için sosyal medya temsilcisine başvuracak. Temsilcinin, başvuruya en geç 48 saat içinde olumlu ya da olumsuz cevap vermesi gerekiyor. Şikâyetlerle ilgili olarak 6 ayda bir rapor yayınlamak da temsilciliğin görev kapsamına sokuldu. 

Cevap yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere 5 milyon lira, rapor vermeyenlere 10 milyon lira idari para cezası uygulanacak. Mahkeme kararına rağmen, 24 saat içinde içerikleri kaldırmayan sosyal ağlar sorumlu olacak. 
Sosyal medya yasasıyla unutulma hakkı da getiriliyor. Kişilerin isminin geçtiği ve 'kişilik haklarına saldırı' olarak nitelendirdiği paylaşımlar arama motorlarında görülmeyecek.

Cep telefonunda internet kullanımına ilişkin bir düzenleme de yapıldı. Cep telefonlarında artık IP bilgisinin yanı sıra PORT kaydı da yer alacak. Aynı IP adresi ile internete giren kullanıcılara ait ayrı ayrı bilgi tutulacak. 

İlginizi Çekebilir..
Sosyal medya düzenlemesi için Erdoğan'ın masasında

Kaynak;
Kaynak
Forum İmzasıUzun zaman oldu anlamlı bir anlamı anlandırmanın anlamını yaşamayalı.
Cevapla
Yorum Yaz 


[-]
Hızlı Cevap / Sende Bi' Şeyler De!
Konu
Bu mesaj için cevabınızı buraya yazınız.

İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Duyuru  TikTok’ta Warble Medya Ile Para Kazanma Dönemi Başladı warblemedya 0 4 4 saat önce
Son Yorum: warblemedya
Facebook İsmini Değiştiriyor: Artık Bir "Sosyal Medya" Şirketi Olmayacak şenol 0 703 20-10-2021 Saat 23:49
Son Yorum: şenol
Donald Trump Kendi Sosyal Medya Ağını Kuruyor KrALiÇe 1 735 22-09-2021 Saat 14:37
Son Yorum: FlashSEO
En Popüler Sosyal Medya Siteleri şenol 0 651 23-08-2020 Saat 01:33
Son Yorum: şenol


    Hızlı Menü:


    Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
    ForumTeams
    ForumTeams